Bruchetta

Bruchette tą wykonałam razem z A Dupa Rośnie na warsztatach kulinarnych w Danie. Smakowała mi bardzo! Po raz pierwszy spotkałam się z dodaniem do niej octu balsamicznego, który nadał kanapeczkom bardzo fajny posmak. Po każdorazowej wizycie w Danie na warsztatach czuję jak małą mam wiedzę kulinarną i jak wiele muszę się jeszcze nauczyć!

Czas przygotowania: 15 min

Potrzebujesz:

  • 2 długie bułki ciabatty
  • 3 pomidorki
  • bazylię
  • czosnek
  • oliwę z oliwek
  • ocet balsamiczny
  • sól i pieprz

Bułki pokrój w 2 cm plastry. Podsmaż na patelni na rumiano. Pomidory pokrój na małe kawałki, bazylią posiekaj, czosnek posiekaj wymieszaj z pomidorami. Dodaj 2 łyżki oliwy i 1 łyżkę octu. Dopraw solą i pieprzem. Nakładaj na ciepłe jeszcze kawałki bułki 😉

Pokaz slajdów wymaga JavaScript.

Reklamy

4 thoughts on “Bruchetta

  1. evita0007 pisze:

    Pyszności !!! mniami 🙂

  2. JOLA pisze:

    Tak dobre jak wygląda.

  3. […] przystawkę kucharze zaproponowali nam przygotowanie Bruchetty. Razem z Dupcią zabrałyśmy się ochoczo do pracy. Mało skromnie powiem że nasza Bruchetta […]

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie na Facebooku

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie na Google+

Komentujesz korzystając z konta Google+. Wyloguj / Zmień )

Connecting to %s

%d blogerów lubi to: