Rabarbar pod kruszonką

Rabarbar przywiozłam od mamy z ogrodu, przepis na kruszonkę zaczerpnęłam z jednej z książek Nigelli- zależało mi na kruszonce nieklasycznej, innej niż ta z którą zwykłam robić owoce

Czas przygotowania- 1 godzina

Potrzebujesz

  • rabarbar- ok 7 gałązek
  • 250 ml kremówki
  • 150 g mąki pszennej
  • 3 łyżki brązowego cukru
  • opcjonalnie- garść musli
  • 1 łyżka masła

Rabarbar pokrój w kawałki, zasyp łyżką cukru, przełóż do żaroodpornego naczynia, przykryj masłem (ja masło skrobie skrobaczką co cytryny). Śmietanę lekko ubij, dodaj mąkę, cukier i musli. Wymieszaj. Polej rabarbar- piecz ok 40 min w 190 stopniach.

Smacznego 😉

Pokaz slajdów wymaga JavaScript.

Reklamy

3 thoughts on “Rabarbar pod kruszonką

  1. 4jana pisze:

    wolę zrobić kompot, bo szybciej, ale taką smakowitość też wypróbuję 🙂

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie na Facebooku

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie na Google+

Komentujesz korzystając z konta Google+. Wyloguj / Zmień )

Connecting to %s

%d blogerów lubi to: