Krówkowy przysmak

Kaloryczny i smakowity gotowy do pożarcia, polecany przez BaBkę Pożeraczkę którego powstanie zainicjowała Dupeczka 😉

Zapraszam do wspólnego eksperymentowania ;)\

Czas przygotowania- 30 min

Potrzebujesz;

  • 250 g solonych orzeszków
  • 12 krówek
  • 4 łyżki mleka
  • 1 gorzka czekolada- do polania

Orzeszki zmiel w melakserze. Krówki rozpuść w mleku.Wszystko połącz ze sobą w melakserze.  Masę przełóż do miseczki i dobrze ubij. Jak ostygnie podważ nożem i wyjmij. W kąpieli wodnej rozpuść czekoladę i polej nią swój krówkowy torcik 😉

This slideshow requires JavaScript.

Przepis bierze udział w akcji
Ciast(k)o ala Batonik

Advertisements

6 thoughts on “Krówkowy przysmak

  1. Eve pisze:

    Wygląda wspaniale! Kusi na całego! Przepis zapisany do wypróbowania!

  2. Iza pisze:

    o matko pyszne to musi być ;))

  3. Krysia pisze:

    Mocno zagadkowy wstęp:) Jeśli chodzi o sam deser to można go chyba też nazwać „pocieszycielem trudnych chwil”- myślę że przy takiej koncentracji karmelu i czekolady wszystkie trudny marnieją 🙂

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Log Out / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Log Out / Zmień )

Facebook photo

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Log Out / Zmień )

Google+ photo

Komentujesz korzystając z konta Google+. Log Out / Zmień )

Connecting to %s

%d blogerów lubi to: