Kurczak w sezamie

Kurczak w sezamie jest bardzo prosty w przygotowaniu, smaczny i wygląda efektownie. Jeśli zaprosiłeś kogoś do siebie na wieczór zaserwuj go jako przekąskę do piwa- zdrowiej niż chipsy i równie smacznie.

Czas przygotowania;

Chłodzenie kurczaka z przyprawami- 1 godzina

Smarzenie- 20 minut

Razem- 80 minut

Potrzebujesz;

  • 1 pierś z kurczaka
  • 1 łyżeczkę przyprawy garam masala
  • sól
  • cały pieprz rozgnieciony w moździerzu (jeśli nie masz to rozgnieć go łyżką)
  • curry
  • świeżo starta gała muszkatołowa
  • świeży lubczyk
  • 1 jajko
  • ziarna sezamu
  • olej arachidowy

Pierś pokrój w kawałki. Wymieszaj ze wszystkimi przyprawami i 2 łyżkami oleju arachidowego, dodaj lubczyk i odstaw na około godziny. Jajko roztrzep, dodaj trochę curry i soli. Kawałki kurczaka mocz w jajku następnie obtocz w sezamie i usmaż na rumiano na oleju arachidowym. Podaj z ostrym dipem 😉

Pokaz slajdów wymaga JavaScript.

przepis bierze udział w akcji;

Reklamy

3 thoughts on “Kurczak w sezamie

  1. szana pisze:

    ja lubię mielone w sezamie 🙂
    pozdrawiam,
    szana,
    http://www.gastronomygo.blogspot.com

  2. Eve pisze:

    Uwielbiam garam masalę, każde mięso z jej dodatkiem nabiera wyjątkowych smaków! Pyszna propozycja!

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie na Facebooku

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie na Google+

Komentujesz korzystając z konta Google+. Wyloguj / Zmień )

Connecting to %s

%d blogerów lubi to: