Kurczak w kokosowo- ananasowej zalewie i kuskus z warzywami

Magię kus kusu odkryłam w czwartek w pracy. Jedna z zamówionych przezemnie sałatek była właśnie z kus kusu. Staram sie jadać w miejscach sprawdzonym a barze „Kanapka” na Kupieckiej zarówno obsługa jak i kucharze są na tyle godni zaufania że można powiedzieć”trzy sałatki niech Pani zrobi- jakie Pani uważa”  i zawsze przychodzi coś ekstra! I tak było tym razem plus rozpalono we mnie żarliwą miłość do kus kusa!

Potrzebujesz

  • 1 pierś z kurczaka
  • 1 puszkę ananasa
  • pół papryki
  • puszkę groszku
  • świeży lubczyk
  • 2 łyżeczki mleczka kokosowego
  • sól, pieprz, kurkuma
  • 1 szklanka kus kusu

Kurczaka  pokrój w paseczki, zalej sokiem z ananasa i mleczkiem kokosowym, dodaj lubczyku, soli, kurkumy i pieprzu (ja pieprz zgniotłam w moździerzu). Pozostaw na godzinę- niech przejdzie smakiem zalewy. Następnie zapiecz go w piekarniku aż będzie mięciutki i soczysty

Kus kus zalej osoloną wrzącą wodą. Odstaw na 5 min. Dodaj pokrojona paprykę, ananasa i kukurydzą. Wymieszaj i przypraw jeśli jałowe 😉

Pokaz slajdów wymaga JavaScript.

przepis bierze udział w akcji;

Reklamy

One thought on “Kurczak w kokosowo- ananasowej zalewie i kuskus z warzywami

  1. Lena pisze:

    Wygląda tak fajnie egzotycznie:D

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Wyloguj / Zmień )

Facebook photo

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Wyloguj / Zmień )

Google+ photo

Komentujesz korzystając z konta Google+. Wyloguj / Zmień )

Connecting to %s

%d blogerów lubi to: