Muffiny jak jabłecznik

Jeśli obawiasz się, że upieczenie jabłecznika to dla Ciebie za duże wyzwanie zrób jabłkowe muffiny. Są wyśmienicie proste i szybkie! Powstały na bazie podstawowego ciasta muffinowego z dodatkiem jabłek i cynamonu. A więc do dzieła!

Potrzebujesz;

  • 1,5 szklanki maki przesianej co najmniej 4 razy
    0,5 szklanki cukru
  • 2 łyżeczki proszku do pieczenia
  • 2 łyżki cynamonu
  • 1 jajo
  • 0,5 szklanki mleka
  • 1/4 kostki masła
  • 1 duże jabłko

Suche składniki wymieszaj. Masło rozpuść i odstaw do ostygnięcia. Jajko roztrzep i wymieszaj w mlekiem. Suche składniki połącz z mlekiem, jajkiem i masłem. Dodaj do ciasta jabłko pokrojone w drobną kostkę. Nałóż do papilotek ale nie do pełna bo ciasto ładnie rośnie i lubi uciekać z foremek 😉

Piecz w 180 stopniach 20 minut

ps. dostałam „radę na dziś” abym spróbowała zrobić zdjęcia w środowisku naturalnym- spróbowałam jednak efekt mnie nie zadowala- postaram się poprawić 😉

 

Pokaz slajdów wymaga JavaScript.

Reklamy

One thought on “Muffiny jak jabłecznik

  1. Krysia pisze:

    Ładne smakowite łatwe w wykonaniu tak trzymać.

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Wyloguj / Zmień )

Facebook photo

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Wyloguj / Zmień )

Google+ photo

Komentujesz korzystając z konta Google+. Wyloguj / Zmień )

Connecting to %s

%d blogerów lubi to: