Pożeraczka zwolniła tępo, ale powoli będzie nadrabiała zaległości. Już niebawem wraca mój P. a od niego jak zawsze jest trochę zamówień wiec pojawi się więcej mięs i ziemiankowych wariacji 😉
Na słodko leniwą niedzielę proponuję abyś przygotował karmelowe batoniki.
Potrzebujesz
- 2 szklanki wody
- paczkę całych migdałów
- 1 szklanka brązowego cukru
- 1,5 andruta
Na początek zalej wrzątkiem migdały i obierz. Całe migdały podsmaż na teflonowej patelni- muszą być chrupiące i złociste.
Wodę i cukier podgrzewaj na wolnym ogniu i doprowadź do wrzenia. Dodaj pokruszony wafel i migdały. Następnie musisz wszystko jeszcze pogotować aż 1/4 wody się wygotuje. Gotową masę wlej do wyłożonej papierem do pieczenia keksówki, na górę połóż docięty do rozmiarów keksówki wafel. Odstaw do lodówki do ostygnięcia.
Smacznego;)
o ja pierniczę!!! jaka rozpusta!!!!:-))) zazdroszczę! a u nas w domu brak słodyczy….
a curd z owoców leśnych- to brzmi słodko 😉 łyżeczką wyjadajcie 😉
Bardzo dobre i zdrowe.
przepyszne są! 😉
I mamuś dziękuję za komentarz 😉 Pozdrowienia dla Serbów 😉