Cukier anyżowy

Anyż to przyprawa podobnej kategorii co kminek czy cynamon- jest wiele osób na tym świecie, które go nie lubią. Jako dodatek do deserów czy dań orientalnych nieco anyżu sprawdza się znakomicie! Dziś proponuję Wam samodzielne wykonanie takiego właśnie dodatku! Ponieważ nie używa się go za dużo i służy raczej jako dodatek, a nie baza (np do bitej śmietany, dodaję tylko łyżeczkę aby deser nabrał zapachu) ja trzymam go w malutkim słoiczku systematycznie uzupełniając zawartość cukru.

Potrzebujesz;

  • 5 gwiazdek anyżu
  • 1 mały słoik białego cukru

Gwiazdki zanurzasz w słoiczku z cukrem. Zakręcasz. Proste i gotowe 😉

Pokaz slajdów wymaga JavaScript.

Reklamy

2 thoughts on “Cukier anyżowy

  1. Z anyżowym jeszcze sienie spotkałam ale ciekawe 🙂

  2. Zielony kufel pisze:

    […] 2 łyżki cukru anyżowego […]

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie na Facebooku

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie na Google+

Komentujesz korzystając z konta Google+. Wyloguj / Zmień )

Connecting to %s

%d blogerów lubi to: