Sos pieczarkowo-koperkowy jasny- mniam =^^=

Sos powstał ponieważ zostało mi pieczarek i miałam mleko. Pomyślałam- idealnie będzie beszamel z pieczarkami pasował do kurczaka. Myśl została  zrealizowana!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Potrzebujesz;

  • 200g pieczarek
  • 3 łyżki masła
  • koperek
  • 2 łyżki mąki
  • szklanka mleka

Pieczarki myjemy  kroimy w spore kawałki. Dusimy na maśle aż nie zmniejszą swojej objętości a woda nie  wyparuje- przyprawiamy. Zasypujemy mąka , mieszamy, zalewamy mlekiem i mieszamy aby nie powstały grudki. Dodajemy posiekany koperek i mieszamy. Gotujemy na ogniu aż nie zgęstnieje. oprawiamy do smaku, podajemy z kurczakiem !!!

 

 

Advertisements

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Log Out / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Log Out / Zmień )

Facebook photo

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Log Out / Zmień )

Google+ photo

Komentujesz korzystając z konta Google+. Log Out / Zmień )

Connecting to %s

%d blogerów lubi to: